gruppbild

Vi är tre killar från Huskvarna som planerar att köra en bil från Huskvarna i Sverige till Sydafrika, en resa på ca 2000 mil. Resan förväntas ta ca tre månader och kommer att äga rum september till november 2011. Vår ide är att kombinera ett äventyr med att göra en värdefull gärning för föräldralösa barn i Sydafrika. Projektet har vi döpt till ”HalloAfrica”.

Målet med projektet är att, med hjälp av ditt bidrag, inhandla och utrusta en bil som vi sedan kör till Sydafrika. Bilen skall sedan överlämnas till barnhemmet ”Place of restoration” som är beläget i Margate på Sydafrikas östkust.
Där används idag bl.a. en Volvo Duett från 1964 för delar av det mobila arbetet och ”Duetten” behöver bytas ut mot en mer ändamålsenlig bil.

Tyvärr har det visat sig att importera en bil till Sydafrika medför onödigt höga tullkostnader. Vi har därför beslutat att samla in pengar som vi skänker till barnhemmet så att de kan köpa sig en bil lokalt som passar deras behov.
Bilen som vi färdas i har vi köpt och utrustat för resan.
När vi kommer till Kapstaden kommer vi att skicka hem bilen med båt till Sverige för försäljning. Vi själva kommer att flyga hem till Sverige.

Behovet av hjälp är stort och resan lång men vi känner oss engagerade. Vi hoppas att Ni vill hjälpa oss att förbättra situationen för barnen i Margate.

Resan kommer att filmas och ni kommer att kunna följa oss på vår hemsida.
Vi kommer också att medverka i radio och tidningar både innan och under resans gång med hälsningar och information om var vi är och vad som har hänt under de senaste dagarna. Tack på förhand!

Med vänliga hälsningar från Mikael, Mattias och Philip.

Vilka är vi?

-
-
-
Mikael Andersson 51 år, jobbar som byggnadssnickare.
Mattias Dagman 39 år, jobbar som byggnadssnickare.
Philip Svensson 62 år, har tidigare jobbat som Sida-arbetare
på Mpongwe Mission i Zambia och är en van Afrikaresenär.